Várad-Világ, nemzetközi repülőjáratokat indítottunk

Home  »  Hírek  »  Várad-Világ, nemzetközi repülőjáratokat indítottunk
2016. szeptember 20.

Sajtótájékoztatón jelentette be Pásztor Sándor és Barabás Denis, hogy nemzetközi járatokat indít a Ryanair cég Nagyváradról Milánóba és Barcelonába. A jegyek 19,99 eurótól kezdődnek. Március 26-tól és 29-től heti két alkalommal teszik meg a repülőgépek ezt az útvonalat.

Pásztor Sándor kiemelte, hogy  ezeknek a járatoknak a bejelentésével a valóságban is nemzetközivé vált a váradi légikikötő.

A Bihar Megyei Tanács elnöke hozzátette, hogy – “Az RMDSZ jelöltjeként, a kampányban is hangsúlyoztam a repülőtér fejlesztésének fontosságát. A Megyei Tanács elnökeként sikerült egy új belföldi járatot indítani Konstancára, és most két külföldi járatot is. Az új járatok indítása maga után vonta 45 új munkahely megteremtését is, ez szintén kedvező a Bihar megyeieknek.”

Pásztor Sándor elmondta, hogy az utazáshoz megfelelő körülményeket is biztosítanak, ezért egy új terminált fognak építeni. Ehhez a hatástanulmány elkészült, hamarosan meghirdetik a tendert, a befektetés becsült értéke pedig 1,5 millió euró.

Barabás Denis, a Ryanair légitársaság Romániáért és Kelet-Közép-Európáért felelős marketingigazgatója bejelentette: heti két-két alkalommal, jövő tavasztól rendszeresek lesznek a Nagyváradról Barcelona-Girona és Milánó-Bergamo repülőterekre. A jegyárba beletartozik két poggyásznak – egy maximum tíz kilogrammos csomagnak és egy kézitáskának – a szállítása is. Online már kedd déltől lehetett vásárolni jegyeket, a társaság flottája pedig 189 férőhelyes Boeing 737-es repülőgépekből áll.

Pásztor Sándor biztosította róla az embereket, hogy folytatják a munkát és reményei szerint néhány héten belül újabb repülőjáratokat jelentenek be!

varad-vilag

Tagged with: , ,