Újabb repülőjáratok Nagyváradról

Home  »  Hírek  »  Újabb repülőjáratok Nagyváradról
2016. október 14.

Menetrend szerinti fapados járatokat indít Nagyváradról Bukarest és Torinó irányába a Blue Air – jelentették be csütörtökön a romániai légitársaság és a Bihar Megyei Tanács képviselői.

repulo-varad

A román fővárosba már december 15-én elindul az első, 120 férőhelyes, Boeing 737 típusú gép, amely aztán minden hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik.

90 lejtől induló jegyáraival nem csupán a menettérti jegyeit 195 euróért kínáló Taromnak lesz a konkurenciája, hanem a vasúti társaságnak is, ahol a menettérti jegy 450 lejbe kerül. Akik Váradról Jászvásárra szeretnének eljutni, ezt Bukarestből egy 30 perces várakozást magábafoglaló átszállással, mindössze 100 lejtől induló jegyárért megtehetik majd. Hasonló csatlakozások lesznek majd Torinóból is, mert a jövő március 26-án induló járatuk épp olaszországi főállomásukat célozza, ahonnan Róma, Nápoly és Catania irányába lehet majd továbbutazni.

A Nagyvárad–Torinó-járat hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap indul, szintén 20 eurós kiindulási ártól.

A Ryanair szintén március 26-án indítja el fapados járatait Nagyváradról Milánó és Barcelona irányába, de ahogyan a megyei tanácselnök, már korábban is jelezte: még több helyszínt szeretnének. Tovább folytatják a tárgyalásokat, hogy németországi és más spanyolországi repterekkel is összekössék a váradit.

Oroszország felé is nyitnának, de Facebook-oldalukon most ismét közvélemény-kutatást végeznek, hogy merre utaznának a helyiek. Pásztor Sándor hozzátette, hogy a Ryanair a spanyolországi jegyein, illetve honlapján idegenforgalmi célpontként tünteti majd fel a partiumi megyeszékhelyet, az előreláthatóan növekvő utasforgalom miatt pedig már ez év végén kiírná a közbeszerzési eljárást egy újabb utasterminál kialakítására.

(Forrás: Krónika)

Tagged with: , ,