Hatáskörök

Home  »  Hatáskörök

A vízügyi államtitkár hatáskörei:

 

Összehangolja és koordinálja a Vízügyi-gazdálkodás és a halászati osztály menedzsmentjét.

Az államtitkár a Környezetvédelmi minisztériumban a Halászati, erdészeti és vízgazdálkodási osztály részlegén koordinálja a „Román vizek” nemzeti hivatalát és a Halászati és akvakultúra nemzeti irodáját.

Pásztor Sándor vízügyi államtitkár a Vízgazdálkodási osztály képviselőjeként kapcsolatot tart Románia Parlamentjével, és szaktudásával hozzájárul az intézmény tevékenységéhez.

Az államtitkár a Minisztérium tagjaként támogatja és követi a külső és belső projekteket, valamint koordinálja a jogi osztályt is.

Ezen kívül felhatalmazott olyan dokumentumok aláírására, amelyekkel az intézményét képviseli Románia bármilyen fokozatú bíróságán és az igazságszolgáltatási szerveknél. Előkészíthet és aláírhat minden olyan jellegű dokumentumot, amely a vitarendezést segíti elő a folyamatban lévő bírósági ülések előtt.

További felelősségek: szakirányú kihallgatások, kihallgatások megválaszolása, szakértői felmérés, szakértői kifogásolás, felszólalások, fellebbezések, fellebbezések megsemmisítése, felülvizsgálat iránti kérelmek benyújtása, végzések végrehajtása, peres vagy büntetőjogi panaszok megoldásának elősegítése.