Magamról

Home  »  Magamról

Üdvözlöm!

Pásztor Sándor vagyok, 1967. június 23-án születtem Nagyváradon. A középiskolai tanulmányaimat a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban kezdtem el, majd pedig a Történelem-Filológia Líceumban fejeztem be. Ezek után a Temesvári Műszaki Egyetemen tanultam tovább, először a hidrotechnikai mérnöki, majd a menedzsment szakot végeztem el. A tanulmányaim befejezte után, 1992-ben visszatértem szülővárosomba, Nagyváradra, ahol kezdő mérnökként kezdtem el dolgozni. Most a Körösök Vízügyi Igazgatóságának a vezetője vagyok, az intézmény ható- és feladatköre hat megyére terjed ki. Továbbá én vagyok a román–magyar környezetvédelmi vegyes bizottság hidrotechnikai szakértője, illetve a román–magyar ár- és belvízvédelmi közös bizottság szakértője is.

Nős vagyok, feleségem Pásztor Gyöngyvér háziorvos, gyermekeim, a szemem fényei. Nagyon büszke vagyok rájuk.

1989-ben ott voltam a forradalom forgatagában Temesváron, 1990-ben a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ), majd 1991-ben, Nagyváradon a Magyar Ifjúsági Demokraták Szövetségének (MIDESZ) a tagja lettem. 1996-tól RMDSZ-tag, 2004-től 2014-ig RMDSZ-es nagyváradi városi tanácsos voltam, illetve a helyi tanács frakcióvezetője, 2004-től a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) tagja vagyok, 2009-től pedig én töltöttem be a nagyváradi RMDSZ alelnöki tisztségét. 2014-től vízügyi szakállamtitkárként dolgoztam a Környezetvédelmi Minisztériumban.

Nagy természet-, és állatbarát vagyok. Több, mint 15 éve folyamatosan járom a világot, nagy világutazónak tartom magam, életem egyik nagyon fontos részét képezi. Az egyik legnagyobb hobbim a horgászat, amely fontos szerepet játszott abban, hogy a vízügy szakterületére léptem. A sporthorgászatért, a természetjárásokért vagy a vadvízi evezésért is rajongok, de az FC Barcelona focimeccseit is örömmel követem, továbbá ha van időm, koncertekre is szívesen eljárok. Pink Floyd, Queen, U2, AC/DC, Guns N’ Roses, Queen, Kispál és a Borz, Ákos a kedvenceim.

A magyar anyanyelvem mellett a románt értelemszerűen felsőfokon, a németet társalgási szinten, angolt pedig alapfokon beszélem.